Automatisering is een stuk gereedschap welke niet meer weg te denken is in een onderneming. Het is cruciaal om automatiseringssystemen stabiel en optimaal werkend te houden. Door gestructureerd beheer van het netwerk en periodiek onderhoud van de systemen, wordt een automatiseringssysteem in optimale conditie gehouden.

Vanwege de hoge personeelskosten en het ontbreken van de specialistische kennis van ICT systemen is het voor kleinere bedrijven niet haalbaar om het ICT beheer volledig in eigen hand te houden.

VDN ICT heeft de kennis en vakkundig personeel in huis om het beheer van de ICT systemen bij het midden en klein bedrijf (MKB) te kunnen verzorgen.

Met de huidige snelle internetverbindingen is het erg goed mogelijk om een groot deel van het beheer op afstand te verzorgen. Door het ontbreken van reistijden kan er sneller worden gereageerd op problemen. Het remote beheer verloopt via beveiligde en versleutelde verbindingen. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van firewalls en VPN verbindingen.